Att köpa en lägenhet i någon av Sveriges största städer kan skapa rejäla hål i plånboken och en livslång skuld till banken och om man nu ska skuldsätta sig, varför inte göra det för ett storslaget boende istället för ett par kvadratmeter? Faktum är att man kan få en herrgård till samma pris som för en tvårummare i Stockholm city.

Utgångspriset för Jädraås herrgård i Ockelbo är 4,5 miljoner och då får man tre bostadsbyggnader om 875kvm totalt och 22 rum. Till detta så får man också en damm, utsikt över en å, generösa sällskapsytor, bastu och bergvärme.

Några kronor till får man ge för Norra Härene Bronäs säteri med anor från tidigt 1500-tal. 8 250 000 kronor är utgångspriset men å andra sida så får man då en hel del, gårdens anrika historia till exempel. Herrgårdsbyggnad om ca 465kvm är förvisso ny men istället har man stort svängrum och praktisk planlösning. Också arbetarbostad om 120kvm är relativt ny, men kan hyras ut om ekonomin kräver det, då den har flertalet sovrum och kök. Till dessa två byggnader så kommer också ekonomibyggnader såsom stall, lada och magasin samt betesmark. Allt detta till priset av en trerummare i Stockholm city.