Herrgården Ålstens gård har en lång och spännande historia. Det omnämns första gången år 1339 under namnet Asunda i en köpehandling. Grunden på huset, med sina 1,5 meter tjocka väggar byggda med stora stenar, verkar dock härstamma från 1500-talet. Faktum är att Ålstens gård en gång i tiden ägdes av självaste kung Gustav Vasa och då fungerade som kungligt övernattningsställe. Under 1600-talet blev Ålstens gård istället ett säteri under riskmarskalk Åke Axelsson Natt och Dag, som lät göra det till en av de största gårdarna i Bromma socken. Det verkade dock vara en relativt fattig gård där endast en torpare hade råd att hålla sig med piga. Gården blev arrendegård under Åkeshovs slott, som också ägdes av Åke Axelsson Natt och Dag. Ålstens gård förblev i Axelssons ägo fram till 1690, för att därefter ägas av släkterna Stenbock respektive Stierncrona, fram till 1853 då godset Åkeshov upplöstes och gården såldes till arrendatorn.
Personligt bemötande i fokus på Ålstensgatan
Det är inte längre vare sig kungliga övernattningsbostäder eller säterier som står i fokus, när man pratar om Ålsten och närliggande områden. i dag är det kommers på Ålstensgatan som gäller, när fler butiker slår upp portarna. Affärerna verkar gå bra, enligt de nya företagarna, även om det till en början kan innebära hårt slit och långa dagar. Kunderna låter dock inte vänta på sig och vissa dagar blir det rent av till att hålla öppet utanför ordinarie öppettider för att möta efterfrågan. Med den hårda konkurrensen från stora köpcentrum i hela Stockholmsområdet, verkar det vara det personliga bemötandet och den nischade verksamheten som går hem. Företagarna vittnar om fokus på små men viktiga detaljer och att erbjuda noggrant utvalda produkter som inte går att finna var som helst. Anledningen till att många butiker och företag kring Nockeby torg tvingats slå igen är regler från Skatteverket som innebär att max 40% av en bostadsrättsförenings intäkter får komma från kommersiella verksamheter. Detta har gjort att många fastighetsägare tvingats göra om butikslokaler till bostäder.
Nätshopping, för den som prioriterar effektivitet
För den som föredrar att shoppa på nätet och vill kunna göra riktiga fynd, kan istället Fyndab.com vara ett alternativ. Nätbutiken är det som ligger i fokus, men även en fysisk butik och varuutlämning finns för den som gillar att strosa runt och har vägarna förbi. För alla andra finns nätbutiken med ett svårslaget sortiment och förmånliga priser. Genom att slippa tänka på butiks- och lagerutrymme i dyra områden kan priserna hållas nere och fokuset lägga på det som verkligen betyder något: ett brett sortiment och en bra kundservice. Genom att handla på nätet slipper man också tänka på transport av varorna, då de istället kan levereras hem till dörren. Perfekt för den som inte kan eller vill kånka på varorna själv. Fyndab har nöjda kunder, detta tack vare varor av god kvalitet, flera betalningsalternativ, smidiga leveranser och snabb kundtjänst som är mån om att hjälpa till med allt som kan tänkas behövas.