De senaste åren har allt fler sett potentialen i att tillbringa sin semester eller ledighet på en herrgård. Runt om i hela Sverige finns det herrgårdar som erbjuder övernattning och i det här inlägget tänkte vi tipsa om några.

Aspa herrgård

Aspa herrgård är belägen vid Vätterns norra strand, ungefär tio minuter från Askersund. Herrgården består av flera hus där du kan välja att hyra hela herrgården eller ett av de fristående husen. Rummen på Aspa herrgård är inredda i en klassisk herrgårdsstil. Det som är mest unikt med en vistelse på Aspa herrgård är att det till stora delar är självservice eftersom personal inte alltid finns på plats.

Hennickehammars herrgård

I värmländska Filipstad hittar du Hennickehammars herrgård som byggdes år 1772. Här kan du njuta av fantastiska vyer i en klassisk herrgårdsmiljö. Herrgården har en restaurang, ett spa och friskvårdscenter och ett flertal konferensrum.

Dufweholms herrgård

Inte långt från Norrköping hittar vi en av de svenska kulturpärlorna Dufweholms herrgård som är belägen i Katrineholm. Med närheten till vattnet är Dufweholm en romantisk miljö att vistas i. På området finns både ett spa och en restaurang. Något som ägarna värnar om är kulturarvet. På herrgården visar de upp olika samlingar, till exempel korkskruvar och armagnac som också går att provsmaka.

Baldersnäs herrgård

Baldersnäs herrgård ligger på en udde i Laxsjön som du finner i Dalsland. Med en fantastisk utsikt över sjön och närheten till naturen får du en avslappnande vistelse. På kökets meny hittar du klassisk husmanskost med lokala råvaror.

Ronnums herrgård

Den sista herrgården för det här inlägget är också den som är mest färgglad. Mellan Vänersborg och Trollhättan finns Ronnums herrgård som har sina anor från 1300-talet. Herrgården har en restaurang och en relaxavdelning så du kan koppla av och njuta av din vistelse.